Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta aki
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
- Haşhaş
Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bu minik kurabiyeler için tereyağımı eritip içerisine sıvı yağı ekledim.
- Ardından sirke ve pudra şekerini döküp tuz ekledim.
- Yumurtanın akini içine koyup sarisini kenara koydum sonrasında lazım olacak.
- Kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuz hazır olunca yuvarlak top sekli verip tepsiye dizelim.
- Dizdikten sonra ben az bastırdım üzerine.
- Önce yumurta sarısına batırıp sonra haşhaşa, çörek otuna veya susama batıralım.
- Tuzlu kurabiyelerimiz hazır olunca önceden ısıtılmış fırında 20 dakika 190 derecede pişirelim.
- Bu tarifimden tam olarak iki tepsi çıktı.
- Piştikten sonra saklama kabıma koyup uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder