25 Aralık 2021 Cumartesi

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta aki
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş

    Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bu minik kurabiyeler için tereyağımı eritip içerisine sıvı yağı ekledim.
  • Ardından sirke ve pudra şekerini döküp tuz ekledim.
  • Yumurtanın akini içine koyup sarisini kenara koydum sonrasında lazım olacak.
  • Kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuralım.
  • Hamurumuz hazır olunca yuvarlak top sekli verip tepsiye dizelim.
  • Dizdikten sonra ben az bastırdım üzerine.
  • Önce yumurta sarısına batırıp sonra haşhaşa, çörek otuna veya susama batıralım.
  • Tuzlu kurabiyelerimiz hazır olunca önceden ısıtılmış fırında 20 dakika 190 derecede pişirelim.
  • Bu tarifimden tam olarak iki tepsi çıktı.
  • Piştikten sonra saklama kabıma koyup uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder