Pamuk Poğça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yaş maya
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 veya 6.5 çay bardağı un( kontrolü ekleyin) Bardak ölçüsü 125 gram
Üzerine sürmek için
- 2 adet yumurta sarısı
Arası için
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Un
Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın için ilk olarak sıvı malzemeler ve yumurta beyazı maya şekeri ve tuzu alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip karıştıralım.
- Bu esnada tereyağını karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup 40 dk mayalandıralım.
- Yaklaşık 25-26 tane beze yapalım tezgahı hafif yağlayıp bezeleri elimizle genişletelim.
- İçine peynir koyup yanlarını içe katlarım rulo yapalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 20 tepside mayalandıralım.
- Isıtılmış 200 derecede 10 dk daha sonra 250 dereceye açıp kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder