Beşamelli Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük paket brokoli
- 1 lt su
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, karabiber
Beşamelli Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 lt su uygun bir tencereye alınıp kaynatılır.
- Sonrasında yıkanmış küçük parçalara ayrılmış brokoli ve tuz eklenerek haşlamaya bırakılır.
- Pişme seviyesi çatalla kontrol edilir.
- Tamamen yumuşadığında kapatılır ve blenderdan geçirilir.
- Beşamel sos için yağlar eritilir.
- Un kokusu çıkana kadar 3-4 dk kavrulur.
- Soğuk süt eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.
- Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
- Beşamel sos tencereye aktarılıp sürekli karıştırarak pişirilir.
- İsterseniz blenderdan geçirebilirsiniz. Bu aşamada çok fazla kaynatılmaz.
- 1-2 kez kaynayınca kapatılır ve isteğe bağlı kıtır ekmekle birlikte sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
📌Kıvamı yoğun olursa sıcak su veya isteğe bağlı et suyuyla açabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder