20 Ocak 2022 Perşembe

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi

 

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet lavaş ekmeği
  • 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk pirzolamızı küp küp doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağımızı alalım ve üzerine tavuklarımızı ekleyerek kavuralım.
  • Bir yandan da soğanımızı, kırmızı biberimizi, yeşil biberimizi ve sarımsağımızı doğrayalım.
  • Tavuklarımızın rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim ve karıştırarak sotelemeye devam edelim.
  • Sosu için uygun bir kapta nişasta ve sütü karıştıralım, tavuklarımızın üzerine dökerek kaynamaya bırakalım.
  • Karabiber, köri, zerdeçal ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • Lavaşlarımızın üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirelim. Bıçak ile keserek daire şeklinde lavaşlar elde edelim.
  • Kestiğimiz daire şeklindeki lavaşların içerisine çok olmayacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve fırın tepsisine sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Tüm lavaşlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Tüm lavaşları tepsiye dizdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuklu lavaşlarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder