Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık
- Un
Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce 1. 5 su bardağı unu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
- Daha sonra rondodan çekilmiş fındığı ilave edip 2- 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
- Diğer malzemeleri bir kaba koyarak karıştırdım.
- Daha sonra kavurduğum unu ilave ettim ve son olarak kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aldım.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirdim.
- Dilerseniz pudra şekeri veya eritilmiş çikolata ve fındık parçalarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder