20 Ocak 2022 Perşembe

Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi

 

Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık
  • Un

    Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 1. 5 su bardağı unu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
  • Daha sonra rondodan çekilmiş fındığı ilave edip 2- 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
  • Diğer malzemeleri bir kaba koyarak karıştırdım.
  • Daha sonra kavurduğum unu ilave ettim ve son olarak kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aldım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirdim.
  • Dilerseniz pudra şekeri veya eritilmiş çikolata ve fındık parçalarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder