İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
- 1 paket sanayağ veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Islatmak için
- 1 su bardağı süt
Bulamak için
- 1 su bardağı sarı haşhaş
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
- Çikolata sosu
- Badem
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
- Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
- Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
- Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
- Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder