18 Ocak 2022 Salı

İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
  • 1 paket sanayağ veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt

Bulamak için

  • 1 su bardağı sarı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş

Üzeri için

  • Çikolata sosu
  • Badem

    İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
  • Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
  • Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
  • Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder