25 Ocak 2022 Salı

Lotus Pasta Tarifi

 

Lotus Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Sarısını beyazından ayırıyoruz)
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un (yine de kontrollü koyalım)

Kreması için

  • 4 paket krema
  • 1 paket mascarpone
  • 3 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı krema sıklaştırıcı
  • 200 gram lotus kremi
  • 250 gram frambuaz

Üzeri için

  • 1 paket lotus bisküvi
  • Çilek

    Lotus Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip mikserle sertleşip kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısının içine 1 çay bardağı şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • 3. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
  • 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam ediyoruz.
  • 4. Daha sonra ayırıp çırpmış olduğumuz yumurtanın beyazını ilave edip bir spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak kek harcımıza ilave ediyoruz.
  • 5. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit parçaya kesiyoruz.
  • 4 paket kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ve krema sıklaştırıcı ekleyip mikserle hafif koyulaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra mascarpone ilave edip koyulaşana kadar tekrar çırpıyoruz.
  • Üzerini süslemek için 4 yemek kaşığı kremayı krema sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldırıyoruz geri kalan kremaya 4 yemek kaşığı benmari usulü eritmiş olduğumuz lotus kremayı ılıdıktan sonra ilave edip mikserle tekrar çırpıyoruz.
  • Kekimizi ilk katını servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine krema sürüp frambuaz ları yerleştiriyoruz ( ben 1 katına frambuaz kullandım dikerseniz siz her katınada koyabilirsiniz )
  • Diğer katlarına da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini ve kenarlarını kremayla kapatıyoruz.
  • Lotus bisküviyi robottan geçirip pastamızın üzerini ve kenarlarını kapatıyoruz.
  • Ayırmış olduğumuz kremayı üzerine sıkıp bisküvi ve çilekle süsleyip buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder