Lotus Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Sarısını beyazından ayırıyoruz)
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un (yine de kontrollü koyalım)
Kreması için
- 4 paket krema
- 1 paket mascarpone
- 3 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı krema sıklaştırıcı
- 200 gram lotus kremi
- 250 gram frambuaz
Üzeri için
- 1 paket lotus bisküvi
- Çilek
Lotus Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip mikserle sertleşip kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısının içine 1 çay bardağı şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- 3. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
- 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam ediyoruz.
- 4. Daha sonra ayırıp çırpmış olduğumuz yumurtanın beyazını ilave edip bir spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak kek harcımıza ilave ediyoruz.
- 5. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit parçaya kesiyoruz.
- 4 paket kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ve krema sıklaştırıcı ekleyip mikserle hafif koyulaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra mascarpone ilave edip koyulaşana kadar tekrar çırpıyoruz.
- Üzerini süslemek için 4 yemek kaşığı kremayı krema sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldırıyoruz geri kalan kremaya 4 yemek kaşığı benmari usulü eritmiş olduğumuz lotus kremayı ılıdıktan sonra ilave edip mikserle tekrar çırpıyoruz.
- Kekimizi ilk katını servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine krema sürüp frambuaz ları yerleştiriyoruz ( ben 1 katına frambuaz kullandım dikerseniz siz her katınada koyabilirsiniz )
- Diğer katlarına da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini ve kenarlarını kremayla kapatıyoruz.
- Lotus bisküviyi robottan geçirip pastamızın üzerini ve kenarlarını kapatıyoruz.
- Ayırmış olduğumuz kremayı üzerine sıkıp bisküvi ve çilekle süsleyip buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder