25 Ocak 2022 Salı

Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

 

Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlamak için)
  • 2 adet salatalık
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Ceviz

    Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü bir kaç parçaya ayıralım ve haşlamak için tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ve tuzunu da ekledikten sonra kaynamaya bırakalım. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri ara ara alalım.
  • Tavuklarımız haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve didikleyelim.
  • Diğer yandan salatalıkları soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Kornişon turşuyu da küpler halinde doğrayalım. Dereotunu kıyalım.
  • Mayonez, ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurdu ayrı derince bir kaba alarak karıştıralım.
  • Diğer doğradığımız malzemeler, ceviz ve tavuğu da içerisine ekleyerek karıştıralım ve servis tabağına alarak servis edelim. Dilerseniz üzerine ceviz serpebilir ya da zeytinyağı veya tereyağında kızdırdığınız cevizi gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder