Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı ucu ile toz karanfil
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı un (bardak 200 ml)
- Yarım portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ̆ ile sütü ekleyip tekrar çırpın.
- Üzerine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbına yağlı kağıt koyun. (yağlı kağıt yoksa kalıbı yağlayıp unlayabilirsiniz. ).
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. (eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa 150 derecede pişirin. ).
- Kek pişerken muhallebisi için bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynanaya kadar sürekli karıştırın.
- Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Keki fırından aldıktan sonra onu da soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki ikiye bölün.
- Hazırladığınız kremayı mikser ile çırpın.
- İkiye böldüğünüz kekin arasına kremanın yarısını döküp düzeltin.
- Kekin üzerinde kabaran kısım varsa orayı düzleyerek kesin.
- Kalan kremayı da üst katmana döküp düzleyin.
- Üzerine biraz hindistan cevizi serpip 3-4 saat dolapta dinlendirin.
- Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsunnn🧡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder