20 Ocak 2022 Perşembe

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı ucu ile toz karanfil
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı un (bardak 200 ml)
  • Yarım portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpın.
  • Ardından sıvı yağ̆ ile sütü ekleyip tekrar çırpın.
  • Üzerine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbına yağlı kağıt koyun. (yağlı kağıt yoksa kalıbı yağlayıp unlayabilirsiniz. ).
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. (eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa 150 derecede pişirin. ).
  • Kek pişerken muhallebisi için bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynanaya kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Keki fırından aldıktan sonra onu da soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Hazırladığınız kremayı mikser ile çırpın.
  • İkiye böldüğünüz kekin arasına kremanın yarısını döküp düzeltin.
  • Kekin üzerinde kabaran kısım varsa orayı düzleyerek kesin.
  • Kalan kremayı da üst katmana döküp düzleyin.
  • Üzerine biraz hindistan cevizi serpip 3-4 saat dolapta dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsunnn🧡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder