Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo salamura yaprak
İç için;
- 2,5 su bardağı pirinç
- 4 adet orta boy kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber (çok olmasın ama dikkat edin)
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 400 gram donuk vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
Pişirirken;
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yaprakları bir kaç kez yıkayarak tuzundan arındırıyoruz. Sizin yaprağınızın tuzuna göre bu işlemi daha fazla veya az tekrarlayabilirsiniz.
- Küçük küçük doğradığımız soğanları yarım su bardağı zeytinyağ ile beraber tencereye alıyoruz ve soğanları eriyene kadar öldürüyoruz. Sonra içine fıstığı ve kuş üzümünü ekliyoruz.
- Biraz pişirdikten sonra pirinçini, tüm baharatları, tuzu, şekeri, limon suyunu, nar ekşisini, 1 bardak vişne suyunu ve 1,5 su bardağı suyu üzerine ekliyoruz.
- Biraz karıştırıp kapağını kapatıp suyunu çektiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. İçinin biraz çiğ kalması gerekiyor. İçimiz ılıdıktan sonra sarmaya başlıyoruz.
- Ben sararken fotoğrafını çekemedim ama önceki kuş üzümlü sarmamın aşamasını koydum. Tek farkı sararken iç harcını koyduktan sonra tam ortasına bir vişne tanesi koyuyoruz. Sonra sarıyoruz. 🌝
- Sarma işlemi bittikten sonra tencereye yerleştirip, aralarına biraz vişne taneleri atıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı vişne suyu, 1,5 su bardağı su ekliyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz serpiyoruz. Biraz da zeytinyağını gezdirip üzerine tabak kapatıp pişiriyoruz.
- Yaprak piştikten sonra altını kapatıyoruz. Ben yaklaşık yarım saat pişirdim. Bu arada ben yazdan yaptığım vişne suyunu kullandım elinizde varsa siz de öyle yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder