20 Ocak 2022 Perşembe

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

 

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo salamura yaprak

İç için;

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber (çok olmasın ama dikkat edin)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 400 gram donuk vişne
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Pişirirken;

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Vişneli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yaprakları bir kaç kez yıkayarak tuzundan arındırıyoruz. Sizin yaprağınızın tuzuna göre bu işlemi daha fazla veya az tekrarlayabilirsiniz.
  • Küçük küçük doğradığımız soğanları yarım su bardağı zeytinyağ ile beraber tencereye alıyoruz ve soğanları eriyene kadar öldürüyoruz. Sonra içine fıstığı ve kuş üzümünü ekliyoruz.
  • Biraz pişirdikten sonra pirinçini, tüm baharatları, tuzu, şekeri, limon suyunu, nar ekşisini, 1 bardak vişne suyunu ve 1,5 su bardağı suyu üzerine ekliyoruz.
  • Biraz karıştırıp kapağını kapatıp suyunu çektiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. İçinin biraz çiğ kalması gerekiyor. İçimiz ılıdıktan sonra sarmaya başlıyoruz.
  • Ben sararken fotoğrafını çekemedim ama önceki kuş üzümlü sarmamın aşamasını koydum. Tek farkı sararken iç harcını koyduktan sonra tam ortasına bir vişne tanesi koyuyoruz. Sonra sarıyoruz. 🌝
  • Sarma işlemi bittikten sonra tencereye yerleştirip, aralarına biraz vişne taneleri atıyoruz.
  • Üzerine 1 su bardağı vişne suyu, 1,5 su bardağı su ekliyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz serpiyoruz. Biraz da zeytinyağını gezdirip üzerine tabak kapatıp pişiriyoruz.
  • Yaprak piştikten sonra altını kapatıyoruz. Ben yaklaşık yarım saat pişirdim. Bu arada ben yazdan yaptığım vişne suyunu kullandım elinizde varsa siz de öyle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder