19 Ocak 2022 Çarşamba

Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi

 

Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kalçalı but

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
  • Daha sonra yıkanıp suyu süzülmüş tavuklarımı bıçakla kesikler atıp, sosun içerisine ekleyip güzelce karıştırarak her yerine bulanmasını sağladım.
  • Daha sonra üzerini kapatarak dolaba kaldırdım. (ben geceden hazırlayıp dinlendirmeye bıraktım. Sizin o kadar vaktiniz yok ise en az 3 saat dinlendirilecek şekilde bu işlemi uygulayın).
  • Pişirme aşaması için marine olan tavukları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim ve üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı da kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 35 dakika pişirdim.
  • Daha sonra üzerinden yağlı kağıdı alarak kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder