Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kalçalı but
Sosu için
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
- Daha sonra yıkanıp suyu süzülmüş tavuklarımı bıçakla kesikler atıp, sosun içerisine ekleyip güzelce karıştırarak her yerine bulanmasını sağladım.
- Daha sonra üzerini kapatarak dolaba kaldırdım. (ben geceden hazırlayıp dinlendirmeye bıraktım. Sizin o kadar vaktiniz yok ise en az 3 saat dinlendirilecek şekilde bu işlemi uygulayın).
- Pişirme aşaması için marine olan tavukları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim ve üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı da kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 35 dakika pişirdim.
- Daha sonra üzerinden yağlı kağıdı alarak kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder