19 Ocak 2022 Çarşamba

Orijinal Sosuyla Alman Salatası Tarifi

 

Orijinal Sosuyla Alman Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 200 gram kırmızı lahana
  • 150 gram bezelye
  • Bir avuç mısır
  • 5 tane kornişon turşu
  • 6 dal maydonoz
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal ya da 2 yemek kaşığı mayonez (varsa hardal tercih edin)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Orijinal Sosuyla Alman Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler kabuklarını soyduktan sonra haşlayın.
  • Bir soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz atın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip sıcak suda bekletin.
  • Lahanaları ince doğrayın.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı sirkeli karışımı hazırlayıp gezdirin. Kornişon turşuları halka halinde kesin.
  • Sosu için sıvı yağ, zeytinyağı ve sütü ekleyip blender ya da ezici ile bir güzel çektirin.
  • Üzerine ezilmiş sarımsak, hardal, baharatlar, tuz ve limon suyu ekleyip tekrar blender ile çektirin.
  • Kıvamı mayonez kıvamında olacak.
  • Soğanların suyunu süzün.
  • Maydanozları ince doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın.
  • Derin bir kaba patatesleri, lahanayı, soğanı, bezelyeyi, mısırı ve maydanozları ekleyin. Biraz tuz atıp üzerine sosu dökün.
  • Salatayı sosla güzelce harmanlayın servis edin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder