Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 300 ml un (1 buçuk su bardağı un )
Kreması için;
- 400 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta unu
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya şekeri
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce fırını 180 derece alt üst ayar açın ısınsın.
- Tart kalıbınızı tereyağ ile güzelce yağlayın buz dolabına koyun yağ donsun daha kolay kalıptan çıkar.
- Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpın .
- Sonra süt ve sıvı yağ döküp karıştırın.
- Sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, şekeri ekleyin çırpın .
- Sonra rendelenmiş havuç ,öğütülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin karıştırın.Mikser kullanmayın.
- Hamuru kalıba döküp tezgaha üç kere vurun havasını almak için .
- 25 -30 dakika fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından almayın.
- Kek pişerken muhallebisini hazırlayın .Süt, un, nişasta ,şekeri tencereye alıp çırpın .
- Ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
- Sonra vanilya şekeri döküp karıştırın eğer topaklanma olursa miksere vurabilirsiniz.
- Pişen keki beş dakika soğutup ters çevirin kontrollü bir şekilde kalıptan çıkarın.
- Üzerine muhallebisini dökün bir saat buz dolabında soğutup üzerine bol hindistan cevizi döküp servis edebilirsiniz .Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder