25 Ocak 2022 Salı

Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi

 

Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tane rendelenmiş havuç
  • 300 ml un (1 buçuk su bardağı un )

Kreması için;

  • 400 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta unu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya şekeri

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

    Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce fırını 180 derece alt üst ayar açın ısınsın.
  • Tart kalıbınızı tereyağ ile güzelce yağlayın buz dolabına koyun yağ donsun daha kolay kalıptan çıkar.
  • Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpın .
  • Sonra süt ve sıvı yağ döküp karıştırın.
  • Sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, şekeri ekleyin çırpın .
  • Sonra rendelenmiş havuç ,öğütülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin karıştırın.Mikser kullanmayın.
  • Hamuru kalıba döküp tezgaha üç kere vurun havasını almak için .
  • 25 -30 dakika fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından almayın.
  • Kek pişerken muhallebisini hazırlayın .Süt, un, nişasta ,şekeri tencereye alıp çırpın .
  • Ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
  • Sonra vanilya şekeri döküp karıştırın eğer topaklanma olursa miksere vurabilirsiniz.
  • Pişen keki beş dakika soğutup ters çevirin kontrollü bir şekilde kalıptan çıkarın.
  • Üzerine muhallebisini dökün bir saat buz dolabında soğutup üzerine bol hindistan cevizi döküp servis edebilirsiniz .Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder