Dankek Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket Dankek Kakaolu Kek
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 25 gr tereyağı
Ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 60 gr bitter çikolata
- 60 gr sütlü çikolata
- 1 çay bardağı fındık kırığı
İçi için;
- 7-8 adet yerli muz
Kekleri ıslatmak için;
- Süt (isteğe bağlı)
Dankek Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kreması için uygun bir tencereye süt, un, toz şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Ardından ocağı açalım ve kremamız koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ilave ederek mikser ile çırpalım.
- Hazır olan kremamızı geniş bir kaseye aktaralım ve üzerine temas edecek şekilde streç film kapatalım.
- Ganaj için bir kase içerisine kaynama noktasına gelen sıvı kremamızı alalım. Üzerine çikolatalarımızı ekleyerek karıştıralım ve erimelerini sağlayalım.
- Son olarak fındık kırığı da ekleyelim ve karıştırarak oda ısısına gelene kadar soğumaya bırakalım.
- Oda ısısına gelen ganajımızı buzdolabına kaldıralım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Ganajımız ve kremamız soğuduktan sonra dankekleri dilimleyelim.
- Her dilimi 1 tatlı kaşığı kadar süt ile ıslatalım ve sıkma torbasına doldurduğumuz kremamızı kek dilimlerimizin üzerine sıkalım.
- Muzları keklerimizin boyutunda dilimleyelim ve kremanın üzerine dilimlediğimiz muzlardan yerleştirelim.
- Kremayı muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvayalım. Tüm kek dilimleri için aynı işlemi uygulayalım.
- Son olarak pastalarımızın yüzeyini ganaj ile kaplayalım. Ardından1-2 saat dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
- Dinlenen malaga pastamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder