26 Ocak 2022 Çarşamba

Dankek Malaga Pasta Tarifi

 

Dankek Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket Dankek Kakaolu Kek

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr tereyağı

Ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 60 gr bitter çikolata
  • 60 gr sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı fındık kırığı

İçi için;

  • 7-8 adet yerli muz

Kekleri ıslatmak için;

  • Süt (isteğe bağlı)

    Dankek Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kreması için uygun bir tencereye süt, un, toz şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocağı açalım ve kremamız koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ilave ederek mikser ile çırpalım.
  • Hazır olan kremamızı geniş bir kaseye aktaralım ve üzerine temas edecek şekilde streç film kapatalım.
  • Ganaj için bir kase içerisine kaynama noktasına gelen sıvı kremamızı alalım. Üzerine çikolatalarımızı ekleyerek karıştıralım ve erimelerini sağlayalım.
  • Son olarak fındık kırığı da ekleyelim ve karıştırarak oda ısısına gelene kadar soğumaya bırakalım.
  • Oda ısısına gelen ganajımızı buzdolabına kaldıralım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Ganajımız ve kremamız soğuduktan sonra dankekleri dilimleyelim.
  • Her dilimi 1 tatlı kaşığı kadar süt ile ıslatalım ve sıkma torbasına doldurduğumuz kremamızı kek dilimlerimizin üzerine sıkalım.
  • Muzları keklerimizin boyutunda dilimleyelim ve kremanın üzerine dilimlediğimiz muzlardan yerleştirelim.
  • Kremayı muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvayalım. Tüm kek dilimleri için aynı işlemi uygulayalım.
  • Son olarak pastalarımızın yüzeyini ganaj ile kaplayalım. Ardından1-2 saat dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  • Dinlenen malaga pastamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder