Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3,5 bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak şehriyeleri yakmamaya dikkat edelim.
- Bulguru ve tereyağınıda ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
- Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz suyun bir kısmını tavuk suyu veya et suyu da kullabilirsiniz.
- Pilavın üzeri göz göz olup suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıyoruz. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder