15 Ocak 2022 Cumartesi

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak şehriyeleri yakmamaya dikkat edelim.
  • Bulguru ve tereyağınıda ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz suyun bir kısmını tavuk suyu veya et suyu da kullabilirsiniz.
  • Pilavın üzeri göz göz olup suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ocağı kapattıktan sonra tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıyoruz. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder