Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet küçük soğan
- 4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı süt
Üzeri için;
- Dereotu
Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları iri küpler halinde doğrayalım. Ardından havuçları da rendeleyelim.
- Tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine doğramış olduğumuz soğan ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
- Rendelediğimiz havucu da ekleyerek havuçları rengi dönünceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika kavuralım. Burada belirtmek istiyorum, ocağın yüksek ateşte açmamalısınız ve sürekli karıştırmalısınız aksi halde havuçlarınız hemen yanabilir.
- Kavrulan havucumuza tereyağı ve 3 unu ilave edelim.
- Tereyağı eriyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu aşamada hızlı hareket etmeye özen gösterelim, aksi halde un tencerenin taban kısmına sarabilir.
- Yaklaşık 2-3 dakika sonra 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Havuçlarımız iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Havuzumuz iyice yumuşadıktan sonra çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Daha sonra son olarak tuz, karabiber ve sütü ilave edelim. Çorbamızı 5 dakika daha ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Ocağı kapalım ve çorbamızı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Çorbamızı kaselere paylaştıralım ve üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve servis edelim. Havuç çorbamızı deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder