15 Ocak 2022 Cumartesi

Havuç Çorbası Tarifi

 

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük soğan
  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • Dereotu

    Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları iri küpler halinde doğrayalım. Ardından havuçları da rendeleyelim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine doğramış olduğumuz soğan ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
  • Rendelediğimiz havucu da ekleyerek havuçları rengi dönünceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika kavuralım. Burada belirtmek istiyorum, ocağın yüksek ateşte açmamalısınız ve sürekli karıştırmalısınız aksi halde havuçlarınız hemen yanabilir.
  • Kavrulan havucumuza tereyağı ve 3 unu ilave edelim.
  • Tereyağı eriyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu aşamada hızlı hareket etmeye özen gösterelim, aksi halde un tencerenin taban kısmına sarabilir.
  • Yaklaşık 2-3 dakika sonra 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Havuçlarımız iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Havuzumuz iyice yumuşadıktan sonra çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Daha sonra son olarak tuz,  karabiber ve sütü ilave edelim. Çorbamızı 5 dakika daha ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Ocağı kapalım ve çorbamızı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Çorbamızı kaselere paylaştıralım ve üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve servis edelim. Havuç çorbamızı deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder