Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet pırasa (yarım kg)
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağından biraz az pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker (2 adet küp şeker)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye zeytinyağı alınır, ardından dilimlenen havuçlar sotelenir.
- Salça ilave edilir güzelce kavrulur.
- Ardından doğradığımız pırasaları ilave edilir, toz şeker ve tuzu eklenir.
- Pirinç üzerine serpilir ve 2 bardak kadar su eklenir.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakılır lokum kıvamına geldiğinde altı kapatılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder