26 Ocak 2022 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pırasa (yarım kg)
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker (2 adet küp şeker)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye zeytinyağı alınır, ardından dilimlenen havuçlar sotelenir.
  • Salça ilave edilir güzelce kavrulur.
  • Ardından doğradığımız pırasaları ilave edilir, toz şeker ve tuzu eklenir.
  • Pirinç üzerine serpilir ve 2 bardak kadar su eklenir.
  • Kısık ateşte kaynamaya bırakılır lokum kıvamına geldiğinde altı kapatılır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder