Beșamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beșamel sos için
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya (margarin)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 yemek kaşığı un
- 3, 3,5 su bardağı süt
- Çok az muskat
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beșamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye makarna suyumuzu ve tuzunu ilave edip kaymamaya bırakalım.
- Beșamel sos için.Tencereye tereyağı sıvı yağı ekleyip eritelim ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una iki buçuk su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pișen sosa çok az muskat rendeleyelim.
- Karabiberini de ilave edip karıștıralım.
- Hașlanan makarnayı süzüp derin bir kaba alalım.
- Üzerine beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
- Fırına dayanıklı bir kaba veya borcama aktaralım.
- Üzerine iki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20- 25 dk kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder