Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 -5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlar;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber ( yarım tatlı kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- İstediğiniz baharatı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri küp küp ve küçük küçük biçimde doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağını ekleyelim çok az ısıtalım üzerine patatesleri ve tuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım.
- Tavanın kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde ve kısık ateşte pişmeye bırakalım .2-3 dakika sonra patatesler hafiften yumuşayınca soğanları ekleyelim ve soğan patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
- Patatesler istediğimiz yumuşaklığa geldiğinde üzerine baharatları ilave edelim ve 1- 2 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Kahvaltılığımız hazır deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder