8 Şubat 2022 Salı

Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi

 

Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 -5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber ( yarım tatlı kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • İstediğiniz baharatı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

    Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri küp küp ve küçük küçük biçimde doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağını ekleyelim çok az ısıtalım üzerine patatesleri ve tuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım.
  • Tavanın kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde ve kısık ateşte pişmeye bırakalım .2-3 dakika sonra patatesler hafiften yumuşayınca soğanları ekleyelim ve soğan patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Patatesler istediğimiz yumuşaklığa geldiğinde üzerine baharatları ilave edelim ve 1- 2 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Kahvaltılığımız hazır deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder