Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram salamura yaprak
- 200 gram pirinç
- 200 gram ince bulgur
- 1 kuru soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- zeytinyağı
Tabanı için
- 5 adet dövülmüş bonfile
Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salamuraları haşlayıp soğuk sudan geçirip suyunu süzelim.
- Pirinci yıkayıp süzelim.
- Üzerine ince kıyılmış kuru soğanı,maydanozu, bulguru, salçayı, zeytinyağını, tuz ve karabiberini ekleyip iyice karıştıralım.
- Salamura yaprakları alalım ve ortadan bölelim iç harcını koyup uç kısımlarını içeriye katlayarak küçük lokmalık şekilde saralım.
- Tencerenin taban kısmına bonfile etleri boşluk kalmayacak şekilde sırayla koyalım. Üzerine sarmaları yine boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
- Üzerine zeytinyağı dökelim.
- Tabak kapatalım ve bir su bardağı kadar salçalı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
- Suyunu çektikçe su ekleyerek 40 dk kadar kısık ateşte ocağın en küçük gözünde pişirelim. Lokum kıvamında pişen bonfile etllerle birlikte ikram edelim. Deneyenlere afiyet olsun ‼️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder