11 Şubat 2022 Cuma

Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi

 

Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram salamura yaprak
  • 200 gram pirinç
  • 200 gram ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı

Tabanı için

  • 5 adet dövülmüş bonfile

    Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salamuraları haşlayıp soğuk sudan geçirip suyunu süzelim.
  • Pirinci yıkayıp süzelim.
  • Üzerine ince kıyılmış kuru soğanı,maydanozu, bulguru, salçayı, zeytinyağını, tuz ve karabiberini ekleyip iyice karıştıralım.
  • Salamura yaprakları alalım ve ortadan bölelim iç harcını koyup uç kısımlarını içeriye katlayarak küçük lokmalık şekilde saralım.
  • Tencerenin taban kısmına bonfile etleri boşluk kalmayacak şekilde sırayla koyalım. Üzerine sarmaları yine boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
  • Üzerine zeytinyağı dökelim.
  • Tabak kapatalım ve bir su bardağı kadar salçalı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
  • Suyunu çektikçe su ekleyerek 40 dk kadar kısık ateşte ocağın en küçük gözünde pişirelim. Lokum kıvamında pişen bonfile etllerle birlikte ikram edelim. Deneyenlere afiyet olsun ‼️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder