8 Şubat 2022 Salı

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Çikolata ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 3 tane fındıklı çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım.
  • Derin bir çırpma kabına  yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar 4-5 dk. Çırpalım.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı ,yarım çay bardağı suyu ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve  kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Ve güzelce çırpalım.
  • Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 °c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  • Pişen keki fırından aldıktan sonra bir kenara koyup soğumaya bırakalım.
  • Üzeri için  krem şanti hindistan cevizi ve sütü derin bir kabın içinde koyulaşıncaya kadar çırpalım.
  • Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Daha sonra kelepçeli kek kalıbımızı açalım pastadan çıkartalım ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder