Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık su( 200 ml)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Un (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü)
Bezeleri yağlamak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı
İç harcı;
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz ( hepsi karıştırılacak)
Üzerine;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu,susam
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırdım.
- Ardından tuzu, kontrollü olarak unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırladım. (biraz ele yapışkan)
- Hamuru hazırladıktan sonra 18 eşit parçaya böldüm ve beze haline getirdim.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını borcama döktüm üzerine bezeleri elimle bastırarak önlü arkalı iyice yağlanmasını sağladım.
- Daha sonra borcamın üzerini streçle kapladım ve 20 dakika dinlendirdim.
- Daha sonra her bir bezeyi tezgah üstüne alarak elimle açtırdım,daha sonra hamurumun iki yanından katladım ve iç harcını ekleyip iki yandan katlayarak rulo şeklinde sardım,(hamuru sararken sürekli elinizle açın)ve tepsiye dizdim.
- Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguladım.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirdim. Yaklaşık 35- 40 dakika.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder