Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
- 125 gram tereyağı (margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
- Tuz ve ılık su ekleyelim iyice yoğuralım.
- Hamuru eşit iki parçaya ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
- Dinlenen hamurun ilkini tepsi büyüklüğünde açalım ve iyice her tarafını yağlayalım.
- Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak şeklinde çiçek gibi keselim ve daireye diğer kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze gibi kapatılım.
- Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
- İlk yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Diğerini de aynı şekilde açalım.
- İç harcı için yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
- Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. İlk koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
- İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder