6 Şubat 2022 Pazar

Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi

 

Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Yağlamak İçin;

  • 125 gram tereyağı (margarin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
  • Tuz ve ılık su ekleyelim iyice yoğuralım.
  • Hamuru eşit iki parçaya ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
  • Dinlenen hamurun ilkini tepsi büyüklüğünde açalım ve iyice her tarafını yağlayalım.
  • Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak şeklinde çiçek gibi keselim ve  daireye diğer kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze gibi kapatılım.
  • Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
  • İlk yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Diğerini de aynı şekilde açalım.
  • İç harcı için  yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. İlk koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
  • İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder