Domates Çorbası (Sütlü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Şart değil ederi kadar sıvı yağda olur)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 su bardağı su (İstediğiniz yoğunluğa göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Nane
- Karabiber
Domates Çorbası (Sütlü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesleri ister kabuklu ister kabuksuz bir şekilde rondodan geçirelim.
- Yağlarımızı tencereye koyup unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim. Rondodan geçirdiğimiz domatesleri de ekleyelim.
- İsteğinize göre naneyi de ekleyip, iyice kavuralım. Malzemeler birbirlerine iyice geçsin.
- Suyumuzu ekleyelim. Bu da istemiş olduğunuz yoğunluğa göre değişir.
- Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.
- Servis edeceğimiz sıra (Ocağı kapatmadan) sütümüzü ekleyelim. Sütün az ya da çok olmasını damak tadınıza göre ayarlamanız daha iyi olur. Ben orta derecede bir süt ekledim. (1 su bardağı kadar)
- Çorbamızı tabağa aldıktan sonra üzerine kaşar peynir ekleyelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder