Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gram bezelye
- 250 gram kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sos içi:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için
- 1 yumurta sarısı
Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bezelye,havuç,patatesi üzerini geçecek kadar su ekleyip tencereye alalım 15 dk haşlayıp süzelim.
- Kavrulan kıymalı harcımıza garnitürleri ekleyip 5 dk daha kavuralım.
- Baharatları ekleyip soğumaya alalım.
- Soda,su,süt,sirke ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım sosumuz hazır.
- Bir adet yufkayı tezgaha açalım ve sosla yufkanın heryerini ıslatalım.
- Yufkayı dört ucundan kapatalım kare formunda olucak zarf şekli vereceğiz.
- Zarf şeklinde kapattığımız yufkamızı artı şekline keselim dört kare parçamız olucak.
- Dört parçaya garnitürlü harcımızdan koyalım ve tekrar zarf şeklinde herbirini kapatalım.
- Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayalım.
- Kalan sosu böreklerimizin üzerine dökelim ve yumurta sarısını sürelim.
- 180 derecede fırına alt üst kızarana kadar pişirelim servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder