11 Şubat 2022 Cuma

Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi

 

Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sos içi:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 şişe maden suyu

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı

    Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bezelye,havuç,patatesi üzerini geçecek kadar su ekleyip tencereye alalım 15 dk haşlayıp süzelim.
  • Kavrulan kıymalı harcımıza garnitürleri ekleyip 5 dk daha kavuralım.
  • Baharatları ekleyip soğumaya alalım.
  • Soda,su,süt,sirke ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım sosumuz hazır.
  • Bir adet yufkayı tezgaha açalım ve sosla yufkanın heryerini ıslatalım.
  • Yufkayı dört ucundan kapatalım kare formunda olucak zarf şekli vereceğiz.
  • Zarf şeklinde kapattığımız yufkamızı artı şekline keselim dört kare parçamız olucak.
  • Dört parçaya garnitürlü harcımızdan koyalım ve tekrar zarf şeklinde herbirini kapatalım.
  • Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayalım.
  • Kalan sosu böreklerimizin üzerine dökelim ve yumurta sarısını sürelim.
  • 180 derecede fırına alt üst kızarana kadar pişirelim servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder