8 Şubat 2022 Salı

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 5 adet orta boy elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (Silme)
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Hamur için

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yaklaşık 3 su bardağı kadar un

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle elmalar yıkanıp soyulur ve rendelenir.
  • Şeker,tarçın ceviz eklenip elmalar suyunu çekene kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
  • Hamur için un hariç tüm malzeme karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun 3/1 i biraz donmak üzere buzluğa kaldırılır.
  • Diğer hamur dolapta bekletilir.
  • Dolapta beklettiğimiz hamur biraz elle açılıp yağlanmış tart kalıbına veya borcama yerleştirilir.
  • Üzerine soğumuş olan elmalı harç konur.
  • En üste buzlukta biraz dondurduğumuz hamur parçası rendelenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda pişirilir.
  • Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder