Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 5 adet orta boy elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın (Silme)
- 1 çay bardağı ceviz içi
Hamur için
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yaklaşık 3 su bardağı kadar un
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalar yıkanıp soyulur ve rendelenir.
- Şeker,tarçın ceviz eklenip elmalar suyunu çekene kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
- Hamur için un hariç tüm malzeme karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurun 3/1 i biraz donmak üzere buzluğa kaldırılır.
- Diğer hamur dolapta bekletilir.
- Dolapta beklettiğimiz hamur biraz elle açılıp yağlanmış tart kalıbına veya borcama yerleştirilir.
- Üzerine soğumuş olan elmalı harç konur.
- En üste buzlukta biraz dondurduğumuz hamur parçası rendelenir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda pişirilir.
- Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder