Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 çeri domates
Sosu için
- 3 kaşık zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir soğanı ve patatesleri soyup halka şeklinde doğrayıp tepsinin zeminine dizelim.
- Üzerine temizlenip yıkanmış balıkları dizelim.
- Tekrar üzerine domates ve kurusoğanın kalanını kesip dizelim.
- Bir kasede karıştırdığımız sosunu fırça ile her yerine sürelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirelim. (üzerine yağlı kağıt ile kapattım, pişince üzerini açıp kızarması için tekrar fırınladım).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder