8 Şubat 2022 Salı

Hamsi Buğulama Tarifi

 

Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 çeri domates

Sosu için

  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir soğanı ve patatesleri soyup halka şeklinde doğrayıp tepsinin zeminine dizelim.
  • Üzerine temizlenip yıkanmış balıkları dizelim.
  • Tekrar üzerine domates ve kurusoğanın kalanını kesip dizelim.
  • Bir kasede karıştırdığımız sosunu fırça ile her yerine sürelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirelim. (üzerine yağlı kağıt ile kapattım, pişince üzerini açıp kızarması için tekrar fırınladım).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder