20 Şubat 2022 Pazar

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (Yumurtanın büyüklüğü küçüklüğüne göre yoğurdun sulu veya katı oluşuna göre yarım bardak değişebilir)

Kırıntı hamuru için;

  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Bardak ölçüsü 200 ml.

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları soyup, ince dilimler halinde bölüyoruz. Üzerine şekeri ve tarçını döküp karıştıralım.
  2. Yoğurma kabına oda ısısında ki yağı ve tüm malzemeleri alıp, oyuncak hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurun üçte birini ayıralım.
  4. Ayırdığımız ufak hamurun üzerine şeker ve unu dökerek parmak uçlarımız ile mıncıklayarak kırıntı haline getirelim.
  5. Beklemede olan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparak avucumuzun boyutunda açıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  6. Tüm hamuru bu şekilde yapıp hazırlayalım.
  7. Hazırladığımız pastalarımızın üzerine elma dilimlerini yelpaze şeklinde sıralayalım.
  8. Bu şekilde hazırladığımız tüm pastalarımızın üzerine kırıntı hamurundan tepeleme olacak şekilde döküyoruz.
  9. Tepsiye de dökülebilir hiç sıkıntı yapmıyoruz, dökülenleride üzerlerine tekrar koyabiliriz.
  10. Hazırladığımız pastalarımızı 180 derece önceden ısıtılan fırında 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  11. Süre sonunda ilk sıcağı çıktığı gibi üzerine pudra şekeri döküp ikram için hazır hale getirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder