20 Şubat 2022 Pazar

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlamak için, elmalar soyulup rendelenir.
  • Küçük bir tencereye konulup, üzerine tarçın ve pudra şekeri eklenir.
  • Elmalar suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Son olarak çekilmiş fındık eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
  • Hamur için derin bir kaba margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu konulup, üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulup, yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur üç bezeye ayrılır. Her beze ince uzun bir genişlikte açılıp, hamurun uç kısmı kesme aparatı yada bıçak ile çizikler şeklinde kesilerek şekillendirilir.
  • Hamurun kenar kısmına iç harç konulup, rulo şeklinde sarılır. Şerit halindeki hamur, istenilen genişlikte kesilir.
  • Her beze aynı şekilde hazırlanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeler dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder