Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kuru fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr kuş başı et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Su (Yaklaşık 7 su bardağı)
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereyi ocağa koyun.
- İçine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, karıştırın ve erimesini sağlayın.
- Daha sonra soğanı küp küp doğrayın ve tencereye koyun.
- Birazcık rengi değişinceye kadar kavurun.
- Kuş başı eti de içine koyup, kavurmaya devam edin.
- Kavrulmuş soğan ve etin üzerine domates salçasını ve biber salçasını da ilave edin.
- Bir iki kez daha karıştırın.
- Daha sonra önceden ıslatılmış kuru fasulyeyi de içine koyup, karıştırın.
- Suyunuda dökerek tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatın pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Not:
1-Mutlaka kuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın. Pişmesi daha kolay olacaktır.
2-Pişirmek için düdüklü tencere kullanın ,pişme süresi normal tencereye göre çabuk olacaktır.
3-Soğanı ve eti iyi kavurun ki daha lezzetli olur.
4-İsteğe bağlı olarak kemik suyu da kullanılabilir.
5-Tabiki güveç tencereyi de demeden edemeyeceğim onda pişen yemekler hem yavaş pişiyor hemde lezzeti bambaşka oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder