4 Şubat 2022 Cuma

Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr kuş başı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Su (Yaklaşık 7 su bardağı)

    Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereyi ocağa koyun.
  • İçine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, karıştırın ve erimesini sağlayın.
  • Daha sonra soğanı küp küp doğrayın ve tencereye koyun.
  • Birazcık rengi değişinceye kadar kavurun.
  • Kuş başı eti de içine koyup, kavurmaya devam edin.
  • Kavrulmuş soğan ve etin üzerine domates salçasını ve biber salçasını da ilave edin.
  • Bir iki kez daha karıştırın.
  • Daha sonra önceden ıslatılmış kuru fasulyeyi de içine koyup, karıştırın.
  • Suyunuda dökerek tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatın pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
  • Not:

    1-Mutlaka kuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın. Pişmesi daha kolay olacaktır.

    2-Pişirmek için düdüklü tencere kullanın ,pişme süresi normal tencereye göre çabuk olacaktır.

    3-Soğanı ve eti iyi kavurun ki daha lezzetli olur.

    4-İsteğe bağlı olarak kemik suyu da kullanılabilir.

    5-Tabiki güveç tencereyi de demeden edemeyeceğim onda pişen yemekler hem yavaş pişiyor hemde lezzeti bambaşka oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder