Fındık Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kavrulmuş fındık (200 gram)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı veya fındık yağı
- Yarım su bardağı fındık (50 gram)
Fındık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Rondomuzun içerisine kavrulmuş fındık, ayçiçek veya fındık yağı, pudra şekeri ve vanilyayı alalım. Bu aşamada fındıklarınızı kendiniz kavuracaksanız çok fazla kavurarak yakmamalısınız. Aksi halde fındık ezmenizin tadı da acı olacaktır.
- Ardından rondomuzu 10 dakika kadar çalıştıralım.
- Harcımız krema kıvamına geldikten sonra tekrar fındık ilave edelim ve kısa bir süre daha rondoyu çalıştıralım. Bu aşamada fındıkları çok fazla küçültmeyelim. Bu şekilde yerken ağzınıza fındık kırıntıları gelsin istemiyorsanız bu aşamayı atlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız fındık ezmemizi uygun bir kase içerisine alalım. Ev yapımı fındık ezmemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder