14 Şubat 2022 Pazartesi

Haşhaşlı Bükme Tarifi

 

Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket pakmaya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 4-5 su bardağı un

İç malzemesi

  • 1 su bardağı dolusu ezme haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıları yoğurma kabına alıyoruz.
  • Pakmayayı şekeri tuzu ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
  • Öte yandan haşhaşla sıvı yağ karıştıralım bu kenarda dursun.
  • Mayalanan hamurun 10, 12 eşit parçaya bölelim herbirini tabak büyüklüğünde açın aralarına haşhaşlı karışımdan birer kaşık sürelim.
  • En üste sürmeyelim ve hepsi üst üste ayırmadan elimizle bastırarak açalım.
  • Sonra resimdeki gibi şeritlere bölerek ikiye katlayarak bükelim tepsiye dizin.
  • Bir yarım saat tepsi mayası aldıktan sonra yumurta sarısı sürüp 220 derecede yaklaşık 20 25 dakikada pişirelim. Afiyetle. Not: havalar sıcak olunca zaten mayalanma süreleri kısalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder