20 Şubat 2022 Pazar

İnce Mutfak Usulü Avcı Böreği Tarifi

 

İnce Mutfak Usulü Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz içi
  • 1 kapya biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 4 böreklik yufka

Kızartmak için;

  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Sıvı yağ

    İnce Mutfak Usulü Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı tavaya alıp, yağsız kavuruyoruz.
  • Üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Rendelenmiş havuç ve bulguru aynı anda atıp tekrar kavuralım. Su koymaya gerek yok bulgurlar havucun suyuyla yumuşuyor.
  • Ocağı kapatıp, maydanozları ve cevizi ekleyip soğumasını bekleyelim.
  • Her bir yufkayı 8 eşit parçaya kesip, soğuyan harcımızla birlikte rulo şeklinde saralım.
  • Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder