Şevketi Bostan Tarifi
Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo şevketi bostan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limon suyu
- Tuz
Şevketi Bostan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şevketi bostanların beyaz kısmıyla yeşilliğin birleştiği yerde orta kısmında sert odunumsu kısım ayıklanarak atılır. Bazen beyaz üst kısmında da çubuk şeklinde sert odunumsu kısım olabiliyor. O da ayıklanarak atılır.
- Ayıklanmış şevketi bostan bol suyla dört beş su iyice yıkanır. Yıkanmış şevketi bostanların beyaz ve yeşil kısımları ayrı ayrı doğranır. Beyaz kısmı serçe parmağı şeklinde şeritler halinde doğranır. Yeşil kısmı da parmak uzunluğunda doğranır.
- Zeytinyağının yarısı tencereye alınır. Ben soğan koymadım. Ama kuru soğan ve zeytinyağında bütün olarak çevrilir ve kuşbaşı kuzu eti kavrulur.
- Etler suyunu salıp, çekince şevketi bostanın beyaz kısmı ilave edilerek üç dört dakika kadar çevrilir. 2 su bardağı sıcak su ilavesiyle, kapağı kapalı pişirilir. 15 dakika sonra yeşillikler üzerine eklenir ve pişirilmeye devam edilir.
- Etler ve şevketi bostan pişince ateşten indirmeden 5-10 dakika önce un, tuz ve limon suyu çırpılarak ilave edilir. Altı kapatılır, bütün kuru soğan çıkarılır ve kapaklı borcama alınarak dinlendirilir.
- Üzerine kalan zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder