5 Şubat 2022 Cumartesi

İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi

 

İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu veya rondodan çekilmiş ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 diş sarımsak

    İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı yoğurma kabına alalım, rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın posasını, rondodan çekilmiş ekmek içini, tuz ve baharatları ve diğer malzemeleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Hazırladığımız köfte harcını en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim ne kadar çok bekletirsek köfteler o kadar güzel olur. Rulo şeklinde parmak gibi köfteler hazırlayalım.
  • Köfteyi kızartmak için tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ alarak yağ iyice ısınınca köfteleri yağa bırakalım orta ateşte çevire çevire kızartalım.
  • Derin dondurucuya koymak için küçük tepsiye aralıklarla yerleştirip dondurucuya koyalım.
  • İnegöl köfteler donunca tepsiyi alalım ve köfteleri saklama kabına veya buzluk poşetine dizerek derin dondurucuda muhafaza edelim pişirmeden 1 saat önceden çıkaralım kızartalım. Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder