İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un (Unun markasına ve kalitesine göre değişebilir)
İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Tencereye toz şeker ve suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
- İçerisine çeyrek limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı tahini alalım. Malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.
- Daha sonra irmik ve çekilmiş cevizi ilave edip yoğurmaya başlayalım.
- Kabartma tozunu ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp yassılaştıralım. Üzerine küçük bir çay bardağı şekil verelim.
- Sonra bir ucunu hafif daraltarak istiridye şeklini verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani fırından aldıktan 2-3 dakika sonra soğuyan şerbetimizi her yerine gelecek şekilde gezdirerek dökelim.
- Tatlımızın şerbetini güzelce çekmesi için 3-4 saat dinlendirelim. Şerbetini çekince dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder