10 Şubat 2022 Perşembe

İstiridye Tatlısı Tarifi

 

İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un (Unun markasına ve kalitesine göre değişebilir)

    İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  • Tencereye toz şeker ve suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
  • İçerisine çeyrek limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Tatlımızın hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı tahini alalım. Malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra irmik ve çekilmiş cevizi ilave edip yoğurmaya başlayalım.
  • Kabartma tozunu ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp yassılaştıralım. Üzerine küçük bir çay bardağı şekil verelim.
  • Sonra bir ucunu hafif daraltarak istiridye şeklini verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 170° fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani fırından aldıktan 2-3 dakika sonra soğuyan şerbetimizi her yerine gelecek şekilde gezdirerek dökelim.
  • Tatlımızın şerbetini güzelce çekmesi için 3-4 saat dinlendirelim. Şerbetini çekince dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder