Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörek otu
- Susam
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak güzelce yoğuralım.Çok sert bir hamur olmasın.
- Dilediğimiz şekli vererek tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarımızı ve pekmezimizi güzelce karıştırıp sürelim.
- Bir çatal yardımı ile çizikler atalım.
- İsteğe göre susam veya çörek otu serperek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim 👌🏻 afiyet şifa bal olsun 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder