Portakal Soslu Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy kereviz
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 adet portakal
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
Portakal Soslu Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küp doğradığımız kuru soğanı zeytinyağında kavuruyoruz.
- Ardından halka halka havuçlar, yarım ay şeklinde patatesleri de ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
- En son yine yarım ay doğranan kerevizleri, ince kıyılmış kereviz saplarını ve bir avuç bezelyeyi ekliyoruz.
- Soteleme işlemi devam ederken üç portakalın ve bir limonun suyunu sıkıp ekliyoruz.
- Son olarak tencereye 2 bardak su, tuz ve karabiber ekleyip ilk beş dk yüksek ateşte sonra 25 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
Kokusu mutfağı, tadı damağınızı fethedecek. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder