Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 200 gram bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Kreması için
- 750 gram labne peyniri (quark)
- 175 gram krem peynir (frischkäse)
- 2 adet yumurta
- 200 gram şeker (1 su bardağı )
- 200 ml süt ( 1 su bardagı süt)
- 1 paket vanilya tozu
- Yarım çay bardağı sıvıyag
Sosu için:
- 350gr buzluktan karışık frambuaz
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 paket vanilya şekeri
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondoda un haline getirin tereyağını eritin ve çekmiş olduğunuz bisküvilerle birlikte karıştırın bisküvileri pasta kalıbının tabanına bardak yardımı ile düzleyin ve buzdolabına kaldırın.
- Karıştırma kabına krema malzemelerin hepsini ilave edin ve elinizle çırpın kremanızı pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra pasta kalıbına dökün pasta kalıbının kenarlarını folyo ile sarın.
- Fırının alt kısmına kenarına bir kase su yerleştirin pastanın çatlamaması için.
- Önceden ısıtılmış alt üst 170 derece ayarda fırının alt rafında yaklaşık 1 saat pişirin cheesecake piştikten sonra fırının altını kapatın ve fırın kapağını yarım açık bırakın pastanızı içerisinde yaklaşık yarım saat soğumaya bırakın.
- Eğer sıcak sıcak çıkarırsanız pastanızın orta kısmı içine çöker bu esnada sosunu hazırlayın bir tencereye karışık meyveleri ve şekerini ilave edin, orta ateşte hafif kaynatın ve mixerden geçirin.
- Yarım su bardağı suyu nişastayı güzelce karıştırın ve meyvelerin üzerine ekleyin kıvamı koyulaşana kadar karıştırın soğumuş cheesecake üzerine sosunuzu dökün ve dikatlice yayın buzdolabınde 5-6 saat bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder