6 Şubat 2022 Pazar

Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi

 

Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 200 gram bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağ

Kreması için

  • 750 gram labne peyniri (quark)
  • 175 gram krem peynir (frischkäse)
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram şeker (1 su bardağı )
  • 200 ml süt ( 1 su bardagı süt)
  • 1 paket vanilya tozu
  • Yarım çay bardağı sıvıyag

Sosu için:

  • 350gr buzluktan karışık frambuaz
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 paket vanilya şekeri
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

    Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondoda un haline getirin tereyağını eritin ve çekmiş olduğunuz bisküvilerle birlikte karıştırın bisküvileri pasta kalıbının tabanına bardak yardımı ile düzleyin ve buzdolabına kaldırın.
  • Karıştırma kabına krema malzemelerin hepsini ilave edin ve elinizle çırpın kremanızı pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra pasta kalıbına dökün pasta kalıbının kenarlarını folyo ile sarın.
  • Fırının alt kısmına kenarına bir kase su yerleştirin pastanın çatlamaması için.
  • Önceden ısıtılmış alt üst 170 derece ayarda fırının alt rafında yaklaşık 1 saat pişirin cheesecake piştikten sonra fırının altını kapatın ve fırın kapağını yarım açık bırakın pastanızı içerisinde yaklaşık yarım saat soğumaya bırakın.
  • Eğer sıcak sıcak çıkarırsanız pastanızın orta kısmı içine çöker bu esnada sosunu hazırlayın bir tencereye karışık meyveleri ve şekerini ilave edin, orta ateşte hafif kaynatın ve mixerden geçirin.
  • Yarım su bardağı suyu nişastayı güzelce karıştırın ve meyvelerin üzerine ekleyin kıvamı koyulaşana kadar karıştırın soğumuş cheesecake üzerine sosunuzu dökün ve dikatlice yayın buzdolabınde 5-6 saat bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder