6 Şubat 2022 Pazar

Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi

 

Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 /400 gram kuşbaşı et
  • 5-6 patlıcan (Yaklaşık 700 gram )
  • 3-4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 8.10 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

    Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı eti tencereye alıp, suyu çekene kadar pişirelim, yağını katıp çok az kavuralım.
  • Soğanı, sarımsağı, yeşil biberi, kırmızı biberi de doğrayıp ete katip biraz daha kavuralım.
  • Ben kırmızı kapya biberi koymayı unutmuşum tarifte oda var. Salçasını baharatlarınıda ekleyelim küp küp doğradığımız patlıcanları biraz tuzlu suda bekletelim 5. 10 dk.
  • Sonra patlıcanları tuzlu sudan süzüp ekleyelim hiç karıştırmadan.
  • Üzerine domatesleride ekleyelim.
  • Yarım çay bardağı sıcak suyuda koyalım, su az gelirse şu ekleme yapabiliriz.
  • En son göz kararı tuzuda ekleyip, tencerenin ağzını kapatalım.
  • Yemek kaynayınca ocağın altını kısalım böylece 15 dk kısıkta kalsın.
  • Sonra bir karıştıralım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder