Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağ, şeker, yoğurt ve tarçını bir kaba alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın, bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
- Kalan karışıma yumurtayı ekleyip iyice çırpın, ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayıp çok hafif un serpiştirin ve harcı dökün.
- Elmaları soyup ince ince dilimleyin ve kekin her yerine boşluk kalmayacak şekilde sıralı dizin. Elmaları dizerken biraz bastırın ki pişerken çıkmasın.
- Üzerine önceden birkaç dakika sıcak suda bekletilmiş süzülmüş kuş üzümlerini serpiştirin.
- 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Fırından çıkınca 3-4 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve sosu kekin her yanına gezdirerek dökün.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder