21 Şubat 2022 Pazartesi

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm

    Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ, şeker, yoğurt ve tarçını bir kaba alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın, bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
  • Kalan karışıma yumurtayı ekleyip iyice çırpın, ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayıp çok hafif un serpiştirin ve harcı dökün.
  • Elmaları soyup ince ince dilimleyin ve kekin her yerine boşluk kalmayacak şekilde sıralı dizin. Elmaları dizerken biraz bastırın ki pişerken çıkmasın.
  • Üzerine önceden birkaç dakika sıcak suda bekletilmiş süzülmüş kuş üzümlerini serpiştirin.
  • 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Fırından çıkınca 3-4 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve sosu kekin her yanına gezdirerek dökün.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder