Kivi Rüyası (Jöleli Kivili) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 çay, bardağı nişasta buğday veya mısır farketmez
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Üzerini ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tepeleme kaşık nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay, bardağı toz şeker
- Şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Krema soğuduktan sonra eklenecekler
- 2 paket toz kremşanti
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
En üst süsleme için;
- 1 paket kivili elmalı jöle
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 2 adet orta boy kivi
Kivi Rüyası (Jöleli Kivili) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağımızı 1 çay bardağı olacak şekilde ayarlayıp hafif haşlayıp blendardan geçiriyoruz, oda ısısına gelene kadar bekliyoruz.
- Daha sonra yumurta toz şeker ile beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ıspanak püresi koyup karıştırıp, daha sonra un nişasta kabartma tozu ve şekerli vanilini de eleyerek koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz. Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca 1 su, bardağı süt ile ıslatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra derin tencereye şekerli vanilin, tereyağ, haşhaş, kremşanti haricinde diğer malzemeleri koyuyoruz. Süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta koyup puding kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
- Pişince altını kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve tereyağ koyup, eriyene kadar karıştıralım 1 yemek kaşığı mavi haşhaşı da ekleyip güzelce karıştıralım kenara alıp iyice soğumasını bekleyelim.
- İyice soğuyunca içine 2 paket kremşanti ekleyip iyice 5 dk boyunca kıvam alana kadar karıştıralım. Soğumuş keke soğuk kremayı güzelce eşit olacak şekilde sürelim 30 dk dinlendirelim buzdolabında.
- Daha sonra kaynamış sıcak 2. 5 su bardağı sıcak suya 1 paket elmalı kivili jöleyi dökelim 15 dk arada karıştıralım ve bekletelim 15 dk sonra krema in üzerinden 4 er sıra olacak şekilde kivi dilimleri dizelim (Ben fazla koydum ama sizler 4 er tane koyun keserken daha pratik olacaktır)
- her dilime 1 kivi olacak şekilde daha sonra ki ilerin üzerinden 15 dk dinlendirdiğimiz jöleyi ki ilerin üzerinden yavaşça dökelim ve buzdolabına alalım bir gün önceden yapılması gerekiyor ki kıvam daha iyi oluyor tatlımız hazır deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder