12 Şubat 2022 Cumartesi

Kırmızı Kadife Kapkek Tarifi

 

Kırmızı Kadife Kapkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (250 gr) un
  • 1 kupa tozşeker + 1/2 (yarım) çay bardağından biraz az (250 gr)
  • 1 çorba kaşığı (20 gr) kakao
  • 3 adet yumurta
  • 5 gram soda
  • 5 gram kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay bardağı (125 ml) sıvı yağ
  • 250 ml kesik süt (250 ml süte 1 çorba kaşığı sirke veya limon sıkıp karıştırın ve 30 dk kenarda bekletin. Ayran da kullanabilirsiniz.)
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı dolusu jel kırmızı gıda boyası

Kreması:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml sıvı krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
  • Vanilya

    Kırmızı Kadife Kapkek Tarifi Nasıl Yapılır?


    1. Karbonat hariç bütün kuru malzemeleri bir kaseye eleyin.
    2. Yumurta beyazı ve sarısını ayırın.
    3. Yumurta beyazını şekerle kar beyaz olana kadar çırpın içersine teker teker yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
    4. İçersine sıvı yağ, kesik sütü, sirke ile köpürttüğümüz karbonatı ve gıda boyasını ekleyip çırpın.
    5. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın.
    6. Kapkek kağıdı yerleştirdiğiniz kapkek kalıplarına kek harcından paylaştırın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
    7. Kekler soğuduktan sonra üzeri için mascarpone, sıvı krema, şekeri ve vanilyayı birlikte çırpın.
    8. Sıkma torbasına koyun ve kekin üzerine sıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder