9 Şubat 2022 Çarşamba

Kruvasan Poğaça Tarifi

 

Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar un

Ara katlara sürmek için

  • 200 gram tereyağ veya margarin

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

    Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri kullanılarak ele yapışmayacak ama yumuşak kıvamda olacak bir hamur hazırlayıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve her katı pasta tabağı büyüklüğüne yakın açıyoruz.
  • Hazırlanan hamurları 4 er tane olacak şekilde 3 gruba ayırıyoruz.
  • Her grubun en üste gelecek katı haricinde hepsinin arasına tereyağ sürüp üst üste diziyoruz. Elimizle biraz daha büyütüp buzdolabı poşetine sarıp buzluğa kaldırıyoruz ve 15 dk bekletiyoruz.
  • Süre sonunda her birini çok ince olmayacak şekilde büyütüp 12 parçaya bölüyoruz. Şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
  • Sekil verme işlemi bittikten sonra poğaçaları 15 dk tepsi mayasına bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder