Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Alabildiği kadar un
Ara katlara sürmek için
- 200 gram tereyağ veya margarin
Üzerine sürmek için
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri kullanılarak ele yapışmayacak ama yumuşak kıvamda olacak bir hamur hazırlayıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve her katı pasta tabağı büyüklüğüne yakın açıyoruz.
- Hazırlanan hamurları 4 er tane olacak şekilde 3 gruba ayırıyoruz.
- Her grubun en üste gelecek katı haricinde hepsinin arasına tereyağ sürüp üst üste diziyoruz. Elimizle biraz daha büyütüp buzdolabı poşetine sarıp buzluğa kaldırıyoruz ve 15 dk bekletiyoruz.
- Süre sonunda her birini çok ince olmayacak şekilde büyütüp 12 parçaya bölüyoruz. Şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
- Sekil verme işlemi bittikten sonra poğaçaları 15 dk tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder