Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 tane yumurta
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
- 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (Yoksa önemli değil. renk vermesi için güzel oluyor)
- Tuz
Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım.
- Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayalım.
- Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim.
- Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
- Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.
- Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
- Dilediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder