8 Şubat 2022 Salı

Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi

 

Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 tane yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (Yoksa önemli değil. renk vermesi için güzel oluyor)
  • Tuz

    Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım.
  • Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayalım.
  • Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim.
  • Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
  • Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.
  • Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder