23 Şubat 2022 Çarşamba

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğer
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için yeterince sıvı yağ
  • Tuz ,kırmızı toz biber ,kimyon
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Bir kaç dal maydanoz ve lavaş ekmeği

    Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri alırken arnavut ciğeri olacak diye söyleyin küp küp doğranmış alın.
  • Ciğeri yıkamıyoruz yoksa (sertleşiyor kızartınca ).
  • Süzgece koyup kanlı suyu varsa süzün.
  • Yağı ocağa koyalım.
  • İlk önce küp küp doğradığımız patatesleri kızartıp kenara alalım .
  • Unladığımız ciğerin fazla ununu süzgece koyup bir iki sallayayım fazla olan un gitsin.
  • Ciğerlerimizi bir miktarını kızgın yağa atalım ,beş altı dakika kızarması yeterli .
  • Bu işlemi ciğerler bitene kadar yapalım.
  • Ciğerlerin hepsi kızarınca üzerine ( kendi damak zevkinize göre tuz, kimyon, kırmızı toz biber) koyup karıştıralım .
  • Soğanı piyazlık doğrayalım ,biraz da maydanoz doğrayalım.
  • Sumak ve birazcık tuz ilave edip karıştıralım.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ( ister lavaşla isterseniz meze olarak ) 😍😍💜 Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder