Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğer
- 1 su bardağı un
- Kızartmak için yeterince sıvı yağ
- Tuz ,kırmızı toz biber ,kimyon
- 4 tane orta boy patates
- 2 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Bir kaç dal maydanoz ve lavaş ekmeği
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğeri alırken arnavut ciğeri olacak diye söyleyin küp küp doğranmış alın.
- Ciğeri yıkamıyoruz yoksa (sertleşiyor kızartınca ).
- Süzgece koyup kanlı suyu varsa süzün.
- Yağı ocağa koyalım.
- İlk önce küp küp doğradığımız patatesleri kızartıp kenara alalım .
- Unladığımız ciğerin fazla ununu süzgece koyup bir iki sallayayım fazla olan un gitsin.
- Ciğerlerimizi bir miktarını kızgın yağa atalım ,beş altı dakika kızarması yeterli .
- Bu işlemi ciğerler bitene kadar yapalım.
- Ciğerlerin hepsi kızarınca üzerine ( kendi damak zevkinize göre tuz, kimyon, kırmızı toz biber) koyup karıştıralım .
- Soğanı piyazlık doğrayalım ,biraz da maydanoz doğrayalım.
- Sumak ve birazcık tuz ilave edip karıştıralım.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ( ister lavaşla isterseniz meze olarak ) 😍😍💜 Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder