Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr tavuk göğüs eti
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsümüzü kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım.
- Yıkayıp içini temizlediğimiz yeşil biberi, kırmızı biberi ve soğanı da küçük küçük doğrayalım.
- Domatesin kabuklarını soyalım ve onu da doğrayarak tabağa alalım.
- Sarımsakların ve patatesinde kabuklarını soyarak uygun olacak şekilde doğrayalım.
- Bir fırın tepsisinin içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.
- Üzerine salça, kırmızı biber, karabiber, pul biber, tuz, sıvı yağ ve suyu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
- Tüm malzemeler birbiri ile güzelce harmanlandıktan sonra tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
- Yemeğimizin üzerine sarpişir kapatalım ve önceden ısıttığımız 180°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda yemeğimizi ocaktan alalım ve üzerindeki sarpişiri çıkartarak 15 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Üzeri güzelce kızaran ve lokum gibi pişen tavuklu Arap tavası servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder