7 Şubat 2022 Pazartesi

Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi

 

Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr tavuk göğüs eti
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsümüzü kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım.
  • Yıkayıp içini temizlediğimiz yeşil biberi, kırmızı biberi ve soğanı da küçük küçük doğrayalım.
  • Domatesin kabuklarını soyalım ve onu da doğrayarak tabağa alalım.
  • Sarımsakların ve patatesinde kabuklarını soyarak uygun olacak şekilde doğrayalım.
  • Bir fırın tepsisinin içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.
  • Üzerine salça, kırmızı biber, karabiber, pul biber, tuz, sıvı yağ ve suyu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
  • Tüm malzemeler birbiri ile güzelce harmanlandıktan sonra tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  • Yemeğimizin üzerine sarpişir kapatalım ve önceden ısıttığımız 180°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda yemeğimizi ocaktan alalım ve üzerindeki sarpişiri çıkartarak 15 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran ve lokum gibi pişen tavuklu Arap tavası servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder