Mayasız İçli Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı un(kontrollü)
İç harcı için;
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet soğan
- Peynir
- Tuz,pul biber
Mayasız İçli Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım. Çok yumuşak bi hamur olmayacak.
- İç malzemesi için ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
- Pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları ilave edelim.
- Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekince tuz ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım.
- Soğuyan ıspanaklara peynir ilave edelim.
- Hamuru küçük bezelere ayırıp unlayıp merdaneyle açalım.
- Soğuyan iç harçtan hamurun orta kısmına yerleştirip hamuru kapatalım.
- Aparat yada bıçak yardımıyla kenarlarını kesip hamuru yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder