2 Şubat 2022 Çarşamba

Mayasız İçli Pişi Tarifi

 

Mayasız İçli Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un(kontrollü)

İç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Peynir
  • Tuz,pul biber

    Mayasız İçli Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım. Çok yumuşak bi hamur olmayacak.
  • İç malzemesi için ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
  • Pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları ilave edelim.
  • Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekince tuz ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan ıspanaklara peynir ilave edelim.
  • Hamuru küçük bezelere ayırıp unlayıp merdaneyle açalım.
  • Soğuyan iç harçtan hamurun orta kısmına yerleştirip hamuru kapatalım.
  • Aparat yada bıçak yardımıyla kenarlarını kesip hamuru yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder