2 Şubat 2022 Çarşamba

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi

 

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim ekmek ya da galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Piyazı için;

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Zeytinyağ
  • Sumak,tuz,pul biber

    Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. (eğer ekmek kullanacaksınız ayrı bir kapta ekmeği az su ile ıslatıp yumuşatın. )
  • Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu 4 yemek kaşığı kadar suyu(ekmek kullanıp ıslattıysanız su eklemeyin. Galeta unu kullanırsanız suyu ekleyin. )ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
  • En son köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak şeklinde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın.
  • Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Eğer yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
  • Piyazı için haşlanmış fasülyeleri salatayı yapacağınız kaba alın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu,küp doğranmış domatesleri,yeşil soğanı ve piyazlık doğranmış soğanı alıp karıştırın.
  • En son zeytinyağı,limon suyu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder