Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 dilim ekmek ya da galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Piyazı için;
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 adet domates
- Maydanoz
- 1 adet limon suyu
- Zeytinyağ
- Sumak,tuz,pul biber
Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. (eğer ekmek kullanacaksınız ayrı bir kapta ekmeği az su ile ıslatıp yumuşatın. )
- Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu 4 yemek kaşığı kadar suyu(ekmek kullanıp ıslattıysanız su eklemeyin. Galeta unu kullanırsanız suyu ekleyin. )ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- En son köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
- Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak şeklinde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın.
- Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Eğer yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
- Piyazı için haşlanmış fasülyeleri salatayı yapacağınız kaba alın.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu,küp doğranmış domatesleri,yeşil soğanı ve piyazlık doğranmış soğanı alıp karıştırın.
- En son zeytinyağı,limon suyu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder