4 Şubat 2022 Cuma

Pastane Usulü Muhteşem Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

 

Pastane Usulü Muhteşem Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram orta yumuşak margarin
  • 2 adet tüm yumurta (hamuru için)
  • 100 gram sıvı yağ (1 küçük çay bardağı)
  • 125 gram incecik çekilmiş fındık (1 su bardağından yarım parmak eksik)
  • 125 gram hindistan cevizi (2 su bardağından iki parmak eksik)
  • 20 gram yaş maya (yarım paket)
  • 1 yemek kaşığı irmik (25 gram)
  • 150 gram su (1 çay bardağı ve çeyrek çay bardağı daha)
  • 500 gram un (4 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 1,5 paket kabartma tozu

Üstüne sürmek için;

  • 4 adet büyük yumurta sarısı

Su bardağı ölçüm 220 ml.

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

    Pastane Usulü Muhteşem Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı önceden alt üst ayarda 175° de açıp ısıtalım.
  • Karıştırma kabı içine, su ve mayayı koyup karıştırarak eritelim.
  • Un hariç tüm malzemeyi sırayla ekleyerek yoğuralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan tok bir hamur elde edelim.
  • Kulak memesinden daha sertçe. Üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
  • 2 tepsi tatlı çıkıyor 42 adet. Gördüğünüz gibi şeklini verelim.
  • Tepsileri margarinle yağlayalım ve ilk tepsi üzerine yumurta sarısı sürüp streçle kaplayıp 40 dk ılık yerde mayalandıralım.
  • Bizde ikinci tepsiye şekil verip yumurta sürüp onuda kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada şerbetini kaynatalım. 15 dk kaynatıp ocaktan alalım.
  • Şerbet 15 dk kaynatılacak.Tatlıda, şerbette sıcak olucak.
  • Dinlenme süresi dolan tatlının ilk tepsisi üzerine bir kat daha yumurta sarısı sürslim ve fırının alttan ikinci rafına verelim.
  • 23 dk pişirdim ben. Daha sonrada orta rafa çıkarıp 2-3 dk daha kızartıp fırından aldım.Altı üstü nar gibi kızarmalı. Süre herkesin fırınına göre değişir.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz tatlılar üzerine kaynar şerbetin yarısını kepçeyle gezdirelim ve üzerine tepsi örtüp 20 dk bekletip kaldıralım.
  • İkinci kat yumurta sürülüp pişen ikinci tepsiyide fırından alıp üzerine yine sıcak (ısıtılmış) şerbetin kalanını dökelim ve tepsi kapatalım.
  • Ardına talımız en az 5 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder