Pastane Usulü Muhteşem Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram orta yumuşak margarin
- 2 adet tüm yumurta (hamuru için)
- 100 gram sıvı yağ (1 küçük çay bardağı)
- 125 gram incecik çekilmiş fındık (1 su bardağından yarım parmak eksik)
- 125 gram hindistan cevizi (2 su bardağından iki parmak eksik)
- 20 gram yaş maya (yarım paket)
- 1 yemek kaşığı irmik (25 gram)
- 150 gram su (1 çay bardağı ve çeyrek çay bardağı daha)
- 500 gram un (4 su bardağından 2 parmak eksik)
- 1,5 paket kabartma tozu
Üstüne sürmek için;
- 4 adet büyük yumurta sarısı
Su bardağı ölçüm 220 ml.
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Pastane Usulü Muhteşem Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırınınızı önceden alt üst ayarda 175° de açıp ısıtalım.
- Karıştırma kabı içine, su ve mayayı koyup karıştırarak eritelim.
- Un hariç tüm malzemeyi sırayla ekleyerek yoğuralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan tok bir hamur elde edelim.
- Kulak memesinden daha sertçe. Üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
- 2 tepsi tatlı çıkıyor 42 adet. Gördüğünüz gibi şeklini verelim.
- Tepsileri margarinle yağlayalım ve ilk tepsi üzerine yumurta sarısı sürüp streçle kaplayıp 40 dk ılık yerde mayalandıralım.
- Bizde ikinci tepsiye şekil verip yumurta sürüp onuda kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada şerbetini kaynatalım. 15 dk kaynatıp ocaktan alalım.
- Şerbet 15 dk kaynatılacak.Tatlıda, şerbette sıcak olucak.
- Dinlenme süresi dolan tatlının ilk tepsisi üzerine bir kat daha yumurta sarısı sürslim ve fırının alttan ikinci rafına verelim.
- 23 dk pişirdim ben. Daha sonrada orta rafa çıkarıp 2-3 dk daha kızartıp fırından aldım.Altı üstü nar gibi kızarmalı. Süre herkesin fırınına göre değişir.
- Fırından çıkarır çıkarmaz tatlılar üzerine kaynar şerbetin yarısını kepçeyle gezdirelim ve üzerine tepsi örtüp 20 dk bekletip kaldıralım.
- İkinci kat yumurta sürülüp pişen ikinci tepsiyide fırından alıp üzerine yine sıcak (ısıtılmış) şerbetin kalanını dökelim ve tepsi kapatalım.
- Ardına talımız en az 5 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder